HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Az összefogás roma programja nem Farkas Flóriánokra épít

„Készen van az ellenzéki összefogás közös, 21 oldalas roma programja, nyilatkozta az össz-ellenzék roma szakterületért felelős szakmai vezetője, Lakatos Béla.

Civil Napok a Civil Tanáccsal – Átfogó országos kampány a tájékoztatásért

A fél országot átfogó közéleti beszélgetéssorozat keretében egy hónapon keresztül tájékoztató kampányt tartott a közösségi aktivizmus erősítéséért a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang.

A cigányok mandátuma - Tényfeltáró film

Vajon hogyan akar az ORÖ a 2022-es választásokon 4, vagy akár 5 embert is bejuttatni az Országgyűlésbe? Erről szól a filmünk. A címe: Cigányok mandátuma, avagy a szót nem szólók története.

Dobrev Klára a romákról és a Jobbikról:

Szeptember 30-án Dobrev Klárával ültek le vitatkozni a roma közösség problémáit tematizáló civilek, éppen akkor, amikor a DK jelöltje a magabiztos első körös győzelem célegyenesében volt.

Cigánykerék - Musicalbemutatót tart pénteken a Hevesi Sándor Színház

Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza Cigánykerék című musicaljét mutatja be Böhm György rendezésében pénteken a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata.

Karácsony Gergely vitája az 1Magyarország aktivistáival

A romáknak tett legjobb ajánlat már nincs versenyben – Karácsony Gergely vitája az 1Magyarország aktivistáival.

A Mi Hazánknak két héten belül ki kell költöznie a cigány plakátos irodájából

A Józsefvárosi Önkormányzat felmondta a Mi Hazánk Mozgalom irodabérleti szerződését az után, hogy nyilvánosságot kapott az iroda kirakatában a "Nem lehetünk cigányország" feliratú plakátok.

Szórólapokon cigányozik tovább a Józsefvárosból kidobott Mi Hazánk

Több millió szórólapon riogatnának a Mi Hazánk politikusai a hazai cigányság növekedésével és a kötelező védőoltással.

Jobbikos romák Borsodban

Rasszista, szélsőjobboldali múltja miatt a cigányok egy része máig elutasítja Jakab Péter pártját. Mások viszont támogatják: hisznek abban, hogy az a korszak végleg lezárult.

Na, lám, már megint a cigányokkal van a baj,

"Na, lám, már megint a cigányokkal van a baj, hiszen véletlenül senkit nem igazoltat a rendőrség” - ezzel a címmel publikálta videóját a 444.hu Lakatos Attila roma fiatal aktivista kálváriájáról.

Dankó Pista kottáit is bemutatják a szegedi Móra Múzeumban

Dankó Pista eredeti kottáit is láthatják az érdeklődők a Múzeumok Őszi Éjszakáján a szegedi Móra Ferenc Múzeumban szombaton - közölte Bárkányi Ildikó néprajzkutató szerdán a helyszínen.

Roby Lakatos magyar cigányzenész vehette át Olaszország egyik legrangosabb zenei díját

Szeptember 24-26. között kerül megrendezésre a világhírű Cremona Musica Nemzetközi Kiállítás , amelynek zenei díjátadóján a többszörösen elismert hegedűvirtuózt, Roby Lakatost díjazták.

Civil Napok – civil összefogással

A helyi civil szervezetek aktív közreműködésével, kimagasló érdeklődés mellett folytatódott a Civil Napok a Civil Tanáccsal című rendezvénysorozat Somogy, Baranya, Borsod és Szabolcs megyében.

„Légy szíves, menj a francba!”

Tiltakozást váltott ki, hogy az Országos Roma Önkormányzat vezetője józan ésszel nem felfogható teljesítményre buzdított. A rendkívüli közgyűlést viharos jelenetek tarkították.

Polgármesterek is aktív résztvevői a Civil Napoknak

A „Civil Napok a Civil Tanáccsal” cimű beszélgetéssorozat eddigi eseményein közel 1500 ember vett részt, és a települések polgármesterei is jelen voltak, és aktívan bekapcsolódtak a párbeszédbe.

Civil Napok az ország északi és déli részén


(archív)

Dömösön és Esztergomban, illetve Pécsett folytatódott a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang „Civil Napok a Civil Tanáccsal” jelszóval zajló közéleti beszélgetéssorozata.

Milliárdokat költ a kormány Csatkára


(archív)

Három ütemben 2,6 milliárd forintból újul meg a cigányság legnagyobb hazai zarándokhelye, a csatkai kegyhely. A beruházáshoz a kormány adja a forrást.

Sztojka Attila: Mindenki jobban él a 2010 előtti helyzethez képest


(archív)

A frissen kinevezett roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos azt is elárulta, mit szól az ellenzéki pártok roma programtervezetéhez. Interjú.

Kitömik pénzzel a csatkai cigánybúcsút


(archív)

Három ütemben 2,6 milliárd forintból újul meg a cigányság legnagyobb hazai zarándokhelye, a csatkai kegyhely.

Farkas Flóriánék megszólaltak: A gyermekeinket mi neveljük, nem Brüsszel!


(archív)

Közleményt adott ki a fideszes Farkas Flórián vezette Lungo Drom cigány érdekvédelmi szövetség – még hozzá Brüsszellel kapcsolatban.

Három megye hat településén több mint ezren voltak a Civil Napokon


(archív)

Már ez első héten több mint ezren vettek részt a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang által szervezett „Civil Napok a Civil Tanáccsal” jelszóval indult országos közéleti beszélgetéseken.

A kormánybiztos nem tapasztalja, hogy Magyarországon erős lenne a cigányellenesség


(archív)

Sztojka Attila kormánybiztos szerint mindig is nyugodt, befogadó nép volt a magyar, így nem tapasztalja, hogy Magyarországon erős lenne a cigányellenesség.

Országos hálózat alakult a roma nők aktív közéleti szerepvállalásáért


(archív)

A roma nők aktívabb és hangsúlyosabb politikai, közéleti szerepvállalását ösztönözve országos hálózat alakult az NDI segítségével,. A közösségépítő kezdeményezés országos konferencián mutatkozott be.

Roma nők a közéletben – konferencia


(archív)

A roma nők aktívabb politikai és közéleti szerepvállalását előmozdító három napos országos konferenciát tart az NDI amelynek keretében a legaktuálisabb közéleti kérdésekre keresik a választ.

Civil Napok - a Civil Tanáccsal


(archív)

Országos közéleti beszélgetéseket szervez a következő egy hónapban a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang. A rendezvénysorozat szombaton a Szolnok megyei Alattyánból indul.

Együttműködési megállapodást kötött a DK Kolompár Orbánékkal


(archív)

Szövetségi együttműködési megállapodást kötött egymással a DK és a Magyarországi Cigányközösség Fóruma – olvasható a Demokratikus Koalíció keddi közleményében.

Lejtőn a romák felzárkóztatása


(archív)

Sztojka Attila kinevezésével már kormánybiztosa is van a roma kapcsolatoknak. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a cigányság helyzetében milyen változás várható ettől.

Romaügyi kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor


(archív)

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetőjét, Sztojka Attilát a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki a kormányfő.

Európa Tanács: Európának tanulnia kell a múltból


(archív)

Európának tanulnia kell a múltból, hogy harcolhasson a jelen cigányellenessége ellen, az emlékezés mellett tettekre van szükség - jelentette ki az Európa Tanács főtitkára a roma holokauszt emléknapján

Roma holokauszt - Az előítéletek továbbélésére figyelmeztettek a megemlékezők


(archív)

A népirtást megelőző több évtizedes gyűlölködésre és a gyűlölet, előítéletesség továbbélésére figyelmeztettek a megemlékezők a roma holokauszt áldozatainak hétfői emléknapján.

Szavak, melyek tettekhez vezettek - Szabadtéri kiállítás a roma holokausztról


(archív)

Szavak, melyek tettekhez vezettek címmel szabadtéri kiállítással emlékezik a roma holokauszt áldozataira az Egyetem téren a Phiren Amenca, az Uccu Alapítvány, a RomNet és a Civil Tanács Egyesület.

„A magyar állam ma is elsunnyogja a többségi társadalom felelősségét”


(archív)

Az Idetartozunk Egyesület szervezésében idén is megemlékezéseket tartottak a fővárosban a roma holokauszt, a porajmos nemzetközi emléknapján.

Szavak, melyek tettekhez vezettek – Kiállítás a vészkorszak roma áldozatinak emlékére


(archív)

Szavak, melyek tettekhez vezettek címmel, szabadtéri kiállítással emlékezett a roma holokauszt áldozataira a Phiren Amenca, az Uccu Alapítvány, a RomNet és a Civil Tanács Egyesület Budapesten.

Civil gyermektábor Farkaslyukon


(archív)

Ötven gyermek részvételével nyolc napos gyermektábort rendezett a Borsod megyei Farkaslyuk üdülőjében a Civil Tanács Egyesület, a Dikh Tv és a RomNet.

Az Európa-hírű jogvédő nem fél Orbán bosszújától


(archív)

Visszaadja a magyar államtól kapott magas rangú kitüntetését Európa egyik legismertebb roma vezetője, Romani Rose. A RomNet főszerkesztőjét kérdezte a Hírklikk a döntés hátteréről.

Cigányellenes tüntetést tartottak Jászapátiban


(archív)

Tizenkét évvel a Magyar Gárda feloszlatása után ismét szélsőséges csoportok gyűltek össze a jászsági városban.

Kivonult a Mi Hazánk, feltépte a régi sebeket


(archív)

„Erődemonstrációt" tartott a Mi Hazánk Mozgalom Jászapátiban a Betyársereg és a Magyar Önvédelmi Mozgalom közreműködésével az úgynevezett „cigánybűnözés" ellen.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Törött hegedű kíséretében adtak át petíciót cigánymuzsikusok az EMMI-nél

  • Lakatos Mónika vette át a Womex életműdíját

  • Új időszak kezdődhet a roma felzárkoótatásban

  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett meg

  • Elhunyt Balogh Lajos Paci, roma aktivistaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt