HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

„Most már csak dolgozni kell!” – Közgyűlést tartott az ORÖ

Az elmúlt hetek belharcai és vitái csillapodni látszanak az Országos Roma Önkormányzatban, és jó esély nyílik arra, hogy egy stabil többséggel végre elinduljon az érdemi munka.

A magyarországi cigányság karácsonyi gálája


(archív)

Egy rég várt pillanat teljesedett be a cigányság történetében: az országot átölelő civil összefogással került megrendezésre az ORÖ székházában a magyarországi cigányság karácsonyi gálája.

Szívvel-lélekkel Debrecenért díjat kapott Aba-Horváth István


(archív)

Szívvel-lélekkel Debrecenért díjjal ismerték el Aba-Horváth István munkáját. A városi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke ezt a Nagysándor-telepen élőkért végzett tevékenységével érdemelte ki.

Az ÖRÖ közleménye


(archív)

Az Országos Roma Önkormányzatnál 2019. december 12. napján megtörtént az elnöki átadás-átvétel. Ezt követően az átadott anyagok áttanulmányozása során az alábbiak jutottak tudomásomra.

Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségét


(archív)

Felmondja az ORÖ-ben kötött szövetségét az RPM, és a jelenlegi elnök ellenzékeként fog tovább tevékenykedni a testületen belül – jelentette be a Facebookon postolt élő videójában Dancs Mihály.

A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál


(archív)

A korábbinál erősebb önkormányzati jelenlétet képzel el Lyukóvölgybe, a városa szélén álló óriás-szegregátumba Veres Pál, Miskolc újdonsült polgármestere.

Adventi fogadás az államfőnél


(archív)

Áder János államfő a Sándor-palotában fogadta a nemzetiségek újonnan alakult önkormányzatainak vezetőit. Agócs János, az ORÖ elnöke az államfővel történt találkozójáról közleményt adott ki.

Agócs János lett az ORÖ új elnöke


(archív)

Kétharmados többséggel Agócs Jánost, a Firosz képviselőjét választotta elnökévé az Országos Roma Önkormányzat keddi alakuló közgyűlése. A 47 tagú szervezet általános elnökhelyettese Dancs Mihály lett.

Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát


(archív)

Az új Országos Roma Önkormányzat képviselői átvették megbízólevelüket. Csupán egyvalaki hiányzott: Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, a roma szervezet listavezetője.

Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát


(archív)

Hatáskör hiányában elutasította a Kúria az ORÖ többségét adó három ellenzéki szervezet arra vonatkozó beadványát, hogy a z NVB nem a mandátum átadás napjára hívta össze a grémium alakuló ülését.

Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért


(archív)

Amennyiben nem a mandátumátadás napján lesz az ORÖ alakuló ülése, tüntetni fognak a szervezet többségében lévő ellenzéki képviselők, figyelmeztették az NVB elnökét.

Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar


(archív)

Első alkalommal lép fel Izraelben november 21. és 23. között a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar.

Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!


(archív)

Minden lehetséges jogi eszközt és az időhúzásra vonatkozó lehetőséget kihasználnak ahhoz, hogy a lehető legkésőbb tudjon megalakulni az új ORÖ. Az obstrukció csak Farkas Flórián érdekeit szolgálja!

Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket


(archív)

Nyílt levélben szólította fel Farkas Flóriánt az ORÖ-ben többséget szerzett hármas szövetség, hogy ne befolyásolja és zaklassa képviselőiket, mert szövetségük sziklaszilárd és megingathatatlan.

Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke


(archív)

Balogh János ORÖ-elnök, mint vádlott és védője október 28-án fellebbezést jelentett be az egy éves börtönbüntetéses ítélet ellen, ezért az ügyben jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla fog hozni.

Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét


(archív)

Vesztegetés miatt egy év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte Balogh Jánost, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőjét csütörtökön a Nyíregyházi Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben


(archív)

Nem lett abszolút többsége a Lungo Dromnak, és az ellene összefogott három cigány szervezet nagyon fogadkozik, hogy új lapot nyitnak a roma önkormányzatiság történetében.

Agócs János lehet az ORÖ új elnöke


(archív)

Csúszik az új Országos Roma Önkormányzat felállása, de a Lungo Drom-ellenes szövetség él és elszánt. Már az új ORÖ-elnök személyében is megállapodtak a szervezetek.

Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János Pál


(archív)

Csóka János Pál a Fővárosi Cigány Önkormányzati választáson is győzött, mert a 100 % adatok alapján kiderült, az Eötvös Társaság kapta a legtöbb szavazatot.

Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!


(archív)

Bár a Lungo Drom kettővel több mandátumot nyert az ORÖ-választáson, az ellenzéki összefogás abszolút többségben van, és ha valóban betartják a szövetségi ígéretüket, ők irányíthatják az ORÖ-t.

Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként


(archív)

Az országos roma nemzetiségi választáson Farkas Flórián vezeti a Lungo Drom listáját. Ez azt jelenti, hogy a kormánypárti politikust újra az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökévé választhatják.

Csoda, hogy egyáltalán létezik


(archív)

A Digi és az Invitel hálózatából már szeptember eleje óta elérhető, de hamarosan a telekomosok és a UPC-sek is nézhetik majd az eddig csak a YouTube-on létező első roma csatorna, a Dikh TV adását.

A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető


(archív)

A közel százezer előfizetővel rendelkező MinDig TV Extra alap csomagja a Dikh TV csatornával bővül.A z új csatorna minden MinDig TV háztartásban kódolatlanul lesz elérhető novemberig.

Romagyilkosságok: több kérdés megválaszolatlan maradt


(archív)

A romék elleni sorozatgyilkosságban több kérdés is megválaszolatlan maradt: LEHETNEK-e MÉG SZABADLÁBON BANDATAGOK és az ELHALLGATOTT TITKOSSZOLGÁLATI SZÁLAK. Tíz éve fogták el a elkövetőket.

Menekültek, csicskák, közmunkások – Kötetbemutató a KuglerArtban csütörtökön


(archív)

A kétezres évek első két évtizede magyar valóságának súlyos konfliktusokat hordozó jelenségeit villantja fel legújabb riport-szociográfia kötetében Tódor János újságíró.

Roma jogvédő csoportok demonstráltak Orosz Mihály Zoltán nagykállói indulása ellen


(archív)

Nagykállóban demonstráltak vasárnap délután roma jogvédő csoportok Orosz Mihály Zoltán volt érpataki polgármester tervezett indulása miatt a településen az őszi önkormányzati választáson.

Farkas Flórián nem megy a lecsóba, sőt...


(archív)

Folytatja küzdelmét a politikai túlélésért a botrányokkal terhelt fideszes roma politikus, Farkas Flórián. Egyáltalán nem áll rosszul.

Nagykállóban jelölteti magát Érpatak volt polgármestere, Orosz Mihály Zoltán


(archív)

A romák vegzálásáról, a „rend és fegyelem” programjáról, s darutollas kalapjáról elhíresült Orosz Mihály Zoltán képviselőként újrázna a szabolcsi városban.

Nem szövetkeznek a Lungo Drommal az ORÖ-listás szervezetek


(archív)

Az országos listát állító három roma közös nyilatkozatban szögezte le, hogy az Országos Cigány Önkormányzatba bejutva semmilyen szövetséget, együttműködést nem kötnek a Lungo Drommal.

Az ÉKE nem kötött szövetséget a Lungo Drommal


(archív)

Sem szövetséget, sem pedig országos, vagy területi, vagy akár helyi szinten történő együttműködést nem kötött és a jövőben sem fog az ÉKE Egyesület a Lungo Drommal – jelentette ki Száva Vince.

Összefogott az ellenzék a Lungo Drommal?


(archív)

Megy a vita és a felháborodás a Facebookon, hogy a CÖCE és a Phralipe összefogott a Lungodorral. Kiderítettük, mi áll a háttérben.

Éppen a legszegényebbeknek nem jár iskolakezdési támogatás Sajókazán


(archív)

Ügyesen megfogalmazták Sajókazán a rendeletet, nehogy a cigányok is kaphassanak segítséget iskolakezdéskor.

„Cigányterrorozott” a szlovák képviselő, kirúgták a parlamentből


(archív)

Fajgyűlöleti bűncselekmény miatt jogerősen pénzbüntetésre ítéltek egy szlovák parlamenti képviselőt, így képviselői mandátumát is elveszítette – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügye


(archív)

A kormány roma felzárkóztatási programot indít 31 településen. A nyomorban élő, főleg cigányok által lakott községekben elsősorban munkahelyeket, óvodákat, iskolákat akarnak biztosítani.

Roma hősök: „Mától nem vagyok többé cigány. Ember vagyok”


(archív)

A Roma hősök a fülszöveg szerint a világ legelső roma drámakötete. Oké, de miért is érdekes ez az öt darab?

Felosztanák Farkas Flórián birodalmát


(archív)

Váratlan helyről kapott komoly kihívót a Lungo Drom. A meglepően erős vetélytárs egy tiszaburai székhellyel működő szervezet, a Fiatal Romák Országos Szövetsége, amely a kormánypárttal szimpatizál.

Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék


(archív)

A Szolnoki Többség szavazatvásárlással vádolja a Fideszt. Kis Grófo és zenész édesapja, Kozák László Grófó fotójával riogattak.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú

  • Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön

  • Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

  • Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulónCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt