HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

A koronavírus erősítette a nyílt és rejtett diszkriminációt az albérletpiacon


(archív)

Az albérletpiacon érezhető diszkrimináció visszaszorítására átfogó kampányt indít az Utcáról lakásba! Egyesület.

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette az ORÖ nemzetiségi listájáról szóló döntést


(archív)

Alaptörvény-ellenesnek ítélte az ORÖ november 9-ei nemzetiségi listaállításról hozott közgyűlési döntést és a határozat elutasítására vonatkozó Törvényszéki döntést, és megsemmisítette azt.

A cigányok mandátuma - Tényfeltáró film


(archív)

Vajon hogyan akar az ORÖ a 2022-es választásokon 4, vagy akár 5 embert is bejuttatni az Országgyűlésbe? Erről szól a filmünk. A címe: Cigányok mandátuma, avagy a szót nem szólók története.

Mi lett az ORÖ Szív utcai ingatlanjával, kihez jutott annak vételára?


(archív)

Most derült ki, hogy az ORÖ VII. kerületi Szív utcai ingatlanűt árverésen értékesítették, és az abból származó bevételt egy kiskunfélegyházi alapítványnak utalták el. Közel 16 millió forintot.

Gyermek-esély a szécsényi járásban


(archív)

Egy harmadéves egyetemista, Rácz Georgina írása a Nógrád megyében, a Szécsényi járásban zajló Gyermekesély-programról.

Hivatalos a Lungo Drom veresége


(archív)

A Lungo Drom minden egyes kifogását elutasította a bíróság, amellyel megakarták óvni az ORÖ november 9-én tartott jelöltállító közgyűlési határozatát.

Késsel támadtak az ORÖ volt elnökére


(archív)

Késsel támadtak rá az ORÖ volt elnökére egy férfi Komlón, és a politikus nevét kiabálta kiszúrta autója gumiját, majd megpróbálta megsebesíteni a volt politikust. A támadót a rendőrök előállították.

Saját elnöke személyében új parlamenti szószóló-jelöltet választott az ORÖ


(archív)

Agócs Jánost választották a nemzetiségi lista vezetőjének az ORÖ közgyűlésén, és az eddigi szószóló, Farkas Félix a második körben sem tudott felkerülni a 7 fős listára.

Hétfőn dönt a nemzetiségi listájáról az ORÖ - Milliókat érhet egy szavazat


(archív)

Az ORÖ hétfőn felállítja a nemzetiségi listáját, és a sok jelentkező miatt várhatóan az árfolyam is emelkedik: egy támogató szavazatért kettő, de akár ötmilliót is elkérhetnek a leleményes képviselők.

Dobrev Klára a romákról és a Jobbikról:


(archív)

Szeptember 30-án Dobrev Klárával ültek le vitatkozni a roma közösség problémáit tematizáló civilek, éppen akkor, amikor a DK jelöltje a magabiztos első körös győzelem célegyenesében volt.

Az összefogás roma programja nem Farkas Flóriánokra épít


(archív)

„Készen van az ellenzéki összefogás közös, 21 oldalas roma programja, nyilatkozta az össz-ellenzék roma szakterületért felelős szakmai vezetője, Lakatos Béla.

Cigánykerék - Musicalbemutatót tart pénteken a Hevesi Sándor Színház


(archív)

Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza Cigánykerék című musicaljét mutatja be Böhm György rendezésében pénteken a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata.

Karácsony Gergely vitája az 1Magyarország aktivistáival


(archív)

A romáknak tett legjobb ajánlat már nincs versenyben – Karácsony Gergely vitája az 1Magyarország aktivistáival.

A Mi Hazánknak két héten belül ki kell költöznie a cigány plakátos irodájából


(archív)

A Józsefvárosi Önkormányzat felmondta a Mi Hazánk Mozgalom irodabérleti szerződését az után, hogy nyilvánosságot kapott az iroda kirakatában a "Nem lehetünk cigányország" feliratú plakátok.

Szórólapokon cigányozik tovább a Józsefvárosból kidobott Mi Hazánk


(archív)

Több millió szórólapon riogatnának a Mi Hazánk politikusai a hazai cigányság növekedésével és a kötelező védőoltással.

Jobbikos romák Borsodban


(archív)

Rasszista, szélsőjobboldali múltja miatt a cigányok egy része máig elutasítja Jakab Péter pártját. Mások viszont támogatják: hisznek abban, hogy az a korszak végleg lezárult.

Na, lám, már megint a cigányokkal van a baj,


(archív)

"Na, lám, már megint a cigányokkal van a baj, hiszen véletlenül senkit nem igazoltat a rendőrség” - ezzel a címmel publikálta videóját a 444.hu Lakatos Attila roma fiatal aktivista kálváriájáról.

Dankó Pista kottáit is bemutatják a szegedi Móra Múzeumban


(archív)

Dankó Pista eredeti kottáit is láthatják az érdeklődők a Múzeumok Őszi Éjszakáján a szegedi Móra Ferenc Múzeumban szombaton - közölte Bárkányi Ildikó néprajzkutató szerdán a helyszínen.

Roby Lakatos magyar cigányzenész vehette át Olaszország egyik legrangosabb zenei díját


(archív)

Szeptember 24-26. között kerül megrendezésre a világhírű Cremona Musica Nemzetközi Kiállítás , amelynek zenei díjátadóján a többszörösen elismert hegedűvirtuózt, Roby Lakatost díjazták.

Civil Napok a Civil Tanáccsal – Átfogó országos kampány a tájékoztatásért


(archív)

A fél országot átfogó közéleti beszélgetéssorozat keretében egy hónapon keresztül tájékoztató kampányt tartott a közösségi aktivizmus erősítéséért a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang.

Civil Napok – civil összefogással


(archív)

A helyi civil szervezetek aktív közreműködésével, kimagasló érdeklődés mellett folytatódott a Civil Napok a Civil Tanáccsal című rendezvénysorozat Somogy, Baranya, Borsod és Szabolcs megyében.

„Légy szíves, menj a francba!”


(archív)

Tiltakozást váltott ki, hogy az Országos Roma Önkormányzat vezetője józan ésszel nem felfogható teljesítményre buzdított. A rendkívüli közgyűlést viharos jelenetek tarkították.

Polgármesterek is aktív résztvevői a Civil Napoknak


(archív)

A „Civil Napok a Civil Tanáccsal” cimű beszélgetéssorozat eddigi eseményein közel 1500 ember vett részt, és a települések polgármesterei is jelen voltak, és aktívan bekapcsolódtak a párbeszédbe.

Civil Napok az ország északi és déli részén


(archív)

Dömösön és Esztergomban, illetve Pécsett folytatódott a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang „Civil Napok a Civil Tanáccsal” jelszóval zajló közéleti beszélgetéssorozata.

Milliárdokat költ a kormány Csatkára


(archív)

Három ütemben 2,6 milliárd forintból újul meg a cigányság legnagyobb hazai zarándokhelye, a csatkai kegyhely. A beruházáshoz a kormány adja a forrást.

Sztojka Attila: Mindenki jobban él a 2010 előtti helyzethez képest


(archív)

A frissen kinevezett roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos azt is elárulta, mit szól az ellenzéki pártok roma programtervezetéhez. Interjú.

Kitömik pénzzel a csatkai cigánybúcsút


(archív)

Három ütemben 2,6 milliárd forintból újul meg a cigányság legnagyobb hazai zarándokhelye, a csatkai kegyhely.

Farkas Flóriánék megszólaltak: A gyermekeinket mi neveljük, nem Brüsszel!


(archív)

Közleményt adott ki a fideszes Farkas Flórián vezette Lungo Drom cigány érdekvédelmi szövetség – még hozzá Brüsszellel kapcsolatban.

Három megye hat településén több mint ezren voltak a Civil Napokon


(archív)

Már ez első héten több mint ezren vettek részt a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang által szervezett „Civil Napok a Civil Tanáccsal” jelszóval indult országos közéleti beszélgetéseken.

A kormánybiztos nem tapasztalja, hogy Magyarországon erős lenne a cigányellenesség


(archív)

Sztojka Attila kormánybiztos szerint mindig is nyugodt, befogadó nép volt a magyar, így nem tapasztalja, hogy Magyarországon erős lenne a cigányellenesség.

Országos hálózat alakult a roma nők aktív közéleti szerepvállalásáért


(archív)

A roma nők aktívabb és hangsúlyosabb politikai, közéleti szerepvállalását ösztönözve országos hálózat alakult az NDI segítségével,. A közösségépítő kezdeményezés országos konferencián mutatkozott be.

Roma nők a közéletben – konferencia


(archív)

A roma nők aktívabb politikai és közéleti szerepvállalását előmozdító három napos országos konferenciát tart az NDI amelynek keretében a legaktuálisabb közéleti kérdésekre keresik a választ.

Civil Napok - a Civil Tanáccsal


(archív)

Országos közéleti beszélgetéseket szervez a következő egy hónapban a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang. A rendezvénysorozat szombaton a Szolnok megyei Alattyánból indul.

Együttműködési megállapodást kötött a DK Kolompár Orbánékkal


(archív)

Szövetségi együttműködési megállapodást kötött egymással a DK és a Magyarországi Cigányközösség Fóruma – olvasható a Demokratikus Koalíció keddi közleményében.

Lejtőn a romák felzárkóztatása


(archív)

Sztojka Attila kinevezésével már kormánybiztosa is van a roma kapcsolatoknak. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a cigányság helyzetében milyen változás várható ettől.

Romaügyi kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor


(archív)

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetőjét, Sztojka Attilát a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki a kormányfő.

Európa Tanács: Európának tanulnia kell a múltból


(archív)

Európának tanulnia kell a múltból, hogy harcolhasson a jelen cigányellenessége ellen, az emlékezés mellett tettekre van szükség - jelentette ki az Európa Tanács főtitkára a roma holokauszt emléknapján

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2023 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT


  CÍMKE FELHŐ
  KI KICSODA?

  SZAVAZÁS

  Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


  KÖVESSEN MINKET ONLINE
  KÉPGALÉRIA
   PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar   Phiren Amenca   Parno Graszt